Посадовця МВС спіймали на хабарі

Посадовця МВС спіймали на хабарі

Укрінформ
Правоохоронці затримали на хабарі начальника управління логістики Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України.

Про це повідомляє Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

“26 вересня проведено спецоперацію, за результатами якої у порядку ст. 208 КПК України затримано начальника управління логістики Головного сервісного центру МВС України та посередника, який сприяв службовцю у реалізації його злочинного плану, під час отримання від приватного підприємця другої частини неправомірної вигоди в сумі 1 500 євро”, - йдеться в повідомленні.

За даними ГПУ, посадовець з метою особистого незаконного збагачення розробив злочинну схему, спрямовану на систематичне вимагання та отримання через посередника неправомірної вигоди від громадянина на загальну суму 3 300 євро за безперешкодне отримання приватним підприємцем свідоцтв про погодження конструкцій транспортних засобів (встановленню газового обладнання на транспортні засоби) відповідно до поданих ним заявок до Головного сервісного центру МВС України.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проведено обшуки за місцем проживання та роботи затриманих осіб, а також інші першочергові слідчі (розшукові) дії, зазначили в прокуратурі.

Читайте також: НАБУ впіймало на хабарі екс-співробітника СБУ

На цей час затриманому службовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, а його спільнику - за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України, а також вирішується питання щодо звернення до суду із клопотаннями про обрання їм запобіжних заходів.

“Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань”, - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-