НАБУ впіймало на хабарі екс-співробітника СБУ

НАБУ впіймало на хабарі екс-співробітника СБУ

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України 25 вересня повідомили колишньому оперуповноваженому ГУ СБУ у м. Києві та Київській області про підозру у вимаганні неправомірної вигоди в розмірі 50 тис. дол. та зловживанні впливом.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“Підозрюваний, який на момент вчинення злочину обіймав посаду оперуповноваженого ГУ СБУ у м. Києві та Київській області СБУ (наразі ця особа працює в органах Державної фіскальної служби), запропонував комерційній компанії допомогу у поверненні обладнання, вилученого під час обшуку в липні 2016 року. Для цього він зголосився вплинути на слідчого у кримінальному провадженні, в межах якого і вилучили устаткування. Натомість співробітник СБУ зажадав від підприємців 50 тис. дол США за власні “послуги”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ВРП звільнила прикарпатського суддю, якого звинувачують у хабарництві

Під час досудового розслідування задокументовано факти у висловленні екс-оперуповноваженим вимоги про подальшу періодичну передачу йому неправомірної вигоди за невтручання в здійснення належної господарської діяльності зазначеної компанії.

Дії екс-посадовця СБУ попередньо кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-