Чверть підлітків самі викладають особисті дані в інтернет - ЮНІСЕФ

Чверть підлітків самі викладають особисті дані в інтернет - ЮНІСЕФ

Укрінформ
За дослідженнями ЮНІСЕФ, 26% молодих людей добровільно спілкуються в інтернеті з незнайомцями і діляться з ними особистою інформацією, 28% стикаються з поширенням інформації про них без їх відома та згоди.

Про це на Молодіжному форумі з управління інтернетом IGF-UA, який проходить в Києві в рамках Днів українського інтернету, сказав представник ЮНІСЕФ Річард Герц, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз у всьому світі існує проблема того, що люди добровільно "зливають" свої дані в інтернет, а потім зіштовхуються з тим, що їх шантажують або переслідують. ...Так, за дослідженнями ЮНІСЕФ, 26% молодих людей добровільно спілкувалися на особисті теми в інтернеті з незнайомими людьми, ділилися з ними персональною інформацією просто для розваги. 28% - зіштовхувалися з тим, що їх інформацію поширювали в інтернеті без їх відома", - розповів Річард Герц.

Також, за його словами, 66% молодих людей заявили, що використовують інтернет для пошуку нової інформації, 40% опитаних не подобається в інтернеті шахрайство, 31% - насильство в історіях або відео, 22% - небажаний контент про секс.

Окрім цього на Форумі були представлені дані дослідження міжнародної громадської організації "Європейська медіа платформа", яка в грудні 2017 року провела опитування серед українських школярів та студентів. Метою дослідження було з'ясувати, з якими небезпеками молодь найчастіше стикається в інтернеті.

Читайте також: В Україні чверть школярів стикаються з булінгом — ЮНІСЕФ

Так, найчастіше молоді люди скаржилися на віруси - 44,2%, спам - 42,1%, шахрайство - 25%, піратство - 22,1%, крадіжку паролю - 21%, хакерство - 17,8%, крадіжку особистих даних - 16,8%, DDOS-атаки - 11%, фінансові крадіжки - 10%, фішинг -7%, булінг - 7,4%, жорстоке поводження з дітьми - 8,4%, розтління дітей - 6,3%, 1% на порнографію. Також 4,2% респондентів запідозрили, що їхній комп'ютер використовується для майнингу криптовалют, 2,1% - як частина ботнету, 1% зіткнувся з кібертероризмом.

Молодіжний форум з управління інтернетом IGF-UA (Ukranian Internet Governance Forum) проходить в Києві в рамках Днів українського інтернету. На Форумі розглянуть сучасну ситуацію на інтернет-ринку, питання кібербезпеки, цифрових прав тощо.

28 вересня в Києві відбудеться 9-й Український форум з управління інтернетом IGF-UA, в рамках якого ці питання будуть обговорюватися на професійному рівні.

Також учасники обговорять питання поведінки в соціальних мережах, безпеки в інтернет-просторі для молоді та дітей, зокрема тих загроз, з якими молодь найчастіше стикається в інтернеті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-