В Україні чверть школярів стикаються з булінгом — ЮНІСЕФ

В Україні чверть школярів стикаються з булінгом — ЮНІСЕФ

Доповідь
Укрінформ
В Україні 24% школярів стикаються з булінгом, з них 40% постраждалих дітей нікому про це не розповідали.

Про це повідомляється в новій доповіді ЮНІСЕФ "Щоденний урок: # Зупиніть насильство в школах".

"Цькування і фізичне насильство з боку однолітків є поширеною практикою в школах по всьому світу, а булінг в інтернеті набув характеру епідемії. Освіта є найважливішою складовою побудови мирного і безпечного суспільства, але мільйони дітей в різних куточках світу якраз в школах не почувають себе у безпеці. Щодня діти потрапляють у бійки, їх змушують вступати в різні угрупування, влаштовують цькування, у тому числі в соціальних мережах. Багато дівчаток і хлопчиків піддаються сексуальній нарузі. Це порочне явище негативно позначається на успішності дітей, а в довгостроковій перспективі може обернутися депресією, розвитком синдрому тривоги і навіть самогубствами", - зазначається в доповіді.

У документі повідомляється, що кожен другий учень або учениця у віці від 13 до 15 років, а це приблизно 150 мільйонів дітей, стикаються з насильством з боку однолітків у школах або у безпосередній близькості від них.

Читайте також: В Україні з булінгом стикаються близько 70% дітей

"Кожен третій школяр або школярка у віці від 13 до 15 років піддаються цькуванню і приблизно стільки ж дітей виявляються втягнутими у бійки. У 2017 році, наприклад, жертвами цькування стали 24 відсотки українських школярів, при цьому 40 відсотків постраждалих дітей нікому про це не розповідали. Кожен третій школяр в промислово-розвинених країнах визнає, що сам неодноразово брав участь в цькуванні своїх однолітків. Крім того, на сьогодні приблизно 720 мільйонів дітей шкільного віку живуть в країнах, де в школах не заборонені тілесні покарання", - повідомляється в доповіді.

Автори нової доповіді підкреслюють, що у світі стрімкого розвитку технологій відправити однокласникові або однокласниці образливе повідомлення можна одним натисненням клавіші, тому цькування в інтернеті придбало масштаби епідемії.

Експерти закликають учителів, батьків і самих дітей приєднатися до кампанії боротьби з насильством в школі, підвищувати обізнаність учнів про небезпечні наслідки цькування і фізичного насильства.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-