Напади на активістів: Луценко їде в Одесу на нараду з МВС

Напади на активістів: Луценко їде в Одесу на нараду з МВС

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко планує у першій декаді жовтня в Одесі провести спільно з Міністерством внутрішніх справ координаційну раду щодо репресій активістів.

Про це він сказав журналістам у четвер по закінченню Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці напади (напади на активістів - ред.) часто пов'язують із репресіями щодо проукраїнських елементів на півдні та сході України. Думаю, що так і є. Не хочу сказати про всі випадки, бо в деяких це виключно бізнесові або кримінальні розбірки навколо бізнесу, які ведуть в тому числі й активісти. Але в більшості випадків це покарання за активну громадянську і українську позицію. У зв'язку з цим я планую в першій декаді жовтня провести координаційну нараду разом із Міністерством внутрішніх справ в Одесі, де ми вивчимо цю ситуацію і головний меседж дуже простий: своїх в образу не дамо. Буде посилено контроль саме за такими подіями. І репресії, відведені нам законодавчим полем, щодо виконавця і замовника, будуть максимальні", - заявив Луценко.

Він додав, що "на цей момент практично по всім резонансним випадкам нападів на громадських активістів встановлені виконавці".

"Чи можемо ми встановити замовників - покаже час", - зазначив Луценко.

Окрім того, Генпрокурор повідомив, що лише за шість місяців 2018 року Національна поліція разом із Генпрокуратурою "відправила до суду близько тисячі обвинувачених у насильницьких діях кримінального характеру".

Читайте також: Суд обирає запобіжний захід підозрюваним у замаху на Михайлика

Як повідомлялося, 22 вересня в Одесі стріляли в громадського діяча, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-