Комітет Сенату США визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу

Комітет Сенату США визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу

Укрінформ
Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив та рекомендував до схвалення верхньою палатою американського парламенту резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу.

Про це йдеться в повідомленні Посольства України в США у Facebook.

"Проект резолюції засуджує систематичні порушення прав людини, у тому числі права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу. Висловлюються найглибші співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор, та їхнім родинам, а також міститься заклик до розповсюдження інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії", - йдеться у повідомленні.

Посольство також зазначає, що резолюція, співавторами якої виступили понад два десятки сенаторів, була представлена 14 березня групою сенаторів від Республіканської та Демократичної партій на чолі зі співголовами групи дружби з Україною у Сенаті США Робертом Портманом та Річардом Дурбіним.

Читайте також: Україна чекає від США визнання Голодомору геноцидом на рівні комітету Конгресу

Як повідомлялося, раніше Президент Петро Порошенко високо оцінив зусилля української громади у США у питанні визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Водночас він наголосив, що Україна чекає на рішення Конгресу США про визнання Голодомору геноцидом на рівні комітету Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-