Рева сказав, коли пенсії військових зростуть на 25%

Рева сказав, коли пенсії військових зростуть на 25%

Укрінформ
Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що з 1 січня передбачається зростання пенсій військовим на 25%.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"З 1 січня ми забезпечимо зростання військових пенсій ще на 25 відсотків, як це передбачено відповідною постановою уряду, і на це також потрібні додаткові кошти. На сьогодні в Державному бюджеті на 2019 рік передбачено 166 мільярдів гривень, з них 139 мільярди це дотації пенсій для цивільних, і 27 мільярдів підуть на виплати пенсій військовим", - заявив Рева.

Окрім того, він зазначив, що у 2018 році пенсії військовослужбовців зросли майже на 50%, в середньому, на 1500 гривень.

За словами міністра, з 1 березня 2019 року буде проведено осучаснення пенсій за впровадженою Пенсійною реформою формулою.

Читайте також: Ціна на газ для населення може зрости на 25% — Рева

Рева пояснив, що автоматичне осучаснення пенсій почнеться з 1 березня 2019 року, бо офіційні показники інфляції та росту середніх зарплат за 2018 рік будуть готові у лютому, після чого буде проведено розрахунки та виплати відповідно до постанови уряду.

"Якщо інфляція цього року буде 12 відсотків, як прогнозують, то до розрахунку береться 6 відсотків. Фонд оплати праці зріс за 8 місяців на 25 відсотків, тобто, до розрахунку береться 12,5 відсотків. У сумі це 18,5 відсотки. Це означає, що зростання пенсій відбудеться до 20 відсотків від тих розмірів пенсій, які є сьогодні", - пояснив він.

Водночас, зазначив міністр, оскільки 2018 рік ще не завершився, точні показники, за якими буде проводитись індексація пенсій, невідомі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-