Апеляційний суд закрив ГПУ доступ до телефону журналістки Бердинських

Апеляційний суд закрив ГПУ доступ до телефону журналістки Бердинських

Укрінформ
Апеляційний суд Києва, скасував рішення Печерського суду про надання доступу силовикам до даних з мобільного телефону журналістки “Нового времени” Христини Бердинських і направив справу на новий розгляд.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прес-секретар суду Тетяна Геведзе.

“Рішення скасовано, справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції”, - сказала Геведзе.

Як повідомлялося, у листопаді 2017 року після звернення народного депутата Олени Масоріної Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника через імовірне розголошення даних слідства у справі прокурора Кулика під час спілкування "оф-рекордз" із журналістами.

За даними слідства, розмова Ситника з українськими журналістами у форматі "оф-рекордз" відбулася в Києві у травні 2017 року. Сам Ситник заперечує, що під час цього спілкування порушив законодавство.

Згодом Печерський райсуд Києва видав надав Генпрокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької з липня 2016-го по листопад 2017 року і місце розташування телефону журналістки протягом цих 17 місяців.

Читайте також: Генпрокуратура на вимогу ЄСПЛ зупинила отримання даних з телефону Седлецької

Згодом журналістка "Нового времени" Христина Бердинських повідомила, що такий самий дозвіл отримано і на її телефонний трафік.

У Генпрокуратурі стверджували, що дані з телефонів журналісток необхідні слідству для розслідування щодо Ситника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-