Китай передав Україні 50

Китай передав Україні 50 "швидких" - Супрун

Укрінформ
Уряд Китайської Народної Республіки передав Україні 50 автомобілів швидкої медичної допомоги, що обладнані новітньою медичною апаратурою.

Про це поінформувала під час підписання меморандуму щодо співпраці між Китайською Народною Республікою та Міністерством охорони здоров'я України в.о.міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Черговим кроком співпраці між урядом України та Китайською Народною Республікою стала реалізація проекту щодо медичного обладнання для оснащення бригад швидкої допомоги. У рамках угоди Україна отримала 50 автомобілів швидкої допомоги, обладнаних медичною апаратурою на понад 3,5 млн доларів, або 25 млн китайських юанів. Китайська сторона доправила в Київ це обладнання ще 10 січня 2018 року. Ці автомобілі вже відправлено у 18 регіональних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", - зазначила Супрун у своєму Facebook і висловила подяку уряду КНР за допомогу.

Читайте також: Не платіть двічі: Супрун нагадала, які ліки можна отримати безкоштовно

За її словами, із 50 автомобілів шість отримають МВС та Національна гвардія.

Надзвичайний і повноважний посол Китайської Народної Республіки Ду Вей, у свою чергу, наголосив, що автомобілі швидкої медичної допомоги передано відповідно до угоди між КНР та Україною, підписаної у 2016 році.

"Надаючи допомогу Україні, китайська сторона дотримується принципів ненав'язування жодних політичних умов. Уся допомога якісна. Це наша найкраща продукція. Уся допомога надається сферам медицини, освіти та потерпілим унаслідок стихійного лиха. Ми продовжуватимемо надавати допомогу дружньому українському народу", - запевнив Ду Вей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-