Черги за паспортами зникли, а безвіз залишився - Аваков

Черги за паспортами зникли, а безвіз залишився - Аваков

Укрінформ
Із 11 червня 2017 року за біометричним паспортом за кордон виїхало 6 213 619 громадян України.

Про це у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Ось і зникли черги до офісів оформлення біометричних паспортів, а безвіз залишився, і з липня 2017 року ним скористалися більше 6 мільйонів українських громадян. А саме - з 11 червня 2017 року за біометричним паспортом за кордон виїхало 6 213 619 громадян України”, - написав Аваков.

Він додав, що загалом з 2016 року ДМС видала 10 мільйонів закордонних біометричних паспортів, і наразі щодня опрацьовує 16017 заяв на оформлення біометричного паспорту.

Аваков поінформував, що наразі регіони-лідери з оформлення біометричних паспортів - це Київ, де загалом було найбільше оформлено біометричних паспортів, а також Львівська, Дніпропетровська, Харківська і Одеська області.

Читайте також: Порошенко вручив 10-мільйонний біометричний паспорт

“З початку року в Україні оформлено понад 3,7 млн закордонних паспортів та близько 900 тисяч ID-карток (загалом з 2016 року оформлено майже 2,3 млн ID-карток)”, - додав міністр.

За словами Авакова, щодня поліграфкомбінат «Україна» друкує від 18-20 тисяч паспортів.

Як повідомлялося, у Києві в ДП “Документ” 21 вересня відбулася урочиста церемонія видачі 10-мільйонного біометричного паспорта. Участь в цій церемонії взяв президент Петро Порошенко.

За українським паспортом можна відвідати без віз 90 країн світу, ще у 41 країні візу можна оформити по прибуттю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-