Порошенко вручив 10-мільйонний біометричний паспорт

Порошенко вручив 10-мільйонний біометричний паспорт

Фото
Укрінформ
Петро Порошенко вручив 10-мільйонний біометричний паспорт громадянинові України.

Церемонія вручення паспорта відбулася у державному підприємстві “Документ” у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“10 мільйонів (біометричних паспортів — ред.) означає, що виявилися точно не праві ті, хто казав, що українцям не потрібен безвізовий режим, українцям не потрібні біометричні паспорти. Але уже 10 мільйонів, кожен четвертий українець отримав біометричний паспорт”, - зазначив Президент.

Водночас Порошенко нагадав, що майже два роки тому став першим українським громадянином, який отримав біометричний паспорт з № 1, тоді як перша леді отримала біометричний паспорт, за його словами, під № 100.

“Українські паспорти (біометричні - ред.) уже понад рік приймає Європа, і ми не створили жодних проблем нашим партнерам із Європейського Союзу, як і обіцяли”, - сказав Порошенко.

Глава держави також нагадав, що паспорт громадянина України наразі у світовому рейтингу знаходиться на 24-му місці.

Читайте також: Біометричними паспортами влітку скористалися понад 760 тисяч українців

Як повідомлялося, у рейтингу Global Passport Power Rank 2018 український паспорт посів 24 місце за спектром можливостей, які надає своєму власнику. Паспорт громадянина України гарантує безвізовий доступ до 90 країн. Ще в 41 країні українці можуть отримувати візу по прибутті, а для поїздок до 67 держав мусять оформляти візу заздалегідь.

Перше місце в рейтингу посів документ, що посвідчує громадянство Сингапуру. Його власники можуть подорожувати без віз до 127 країн, і лише в 32 мусять оформлювати візу.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-