Чверть людей у світі інфікована туберкульозом - ВООЗ

Чверть людей у світі інфікована туберкульозом - ВООЗ

Укрінформ
У світі 25% людей інфіковані однією з найсмертоносніших інфекцій - мікобактерією туберкульозу.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я.

За даними статистики, в 2017 році у всьому світі туберкульозом захворіло 10 млн осіб, а серйозною проблемою залишається неповна реєстрація випадків інфікування та їх недостатня діагностика.

“З 10 млн тільки 6,4 млн було офіційно зареєстровано національними системами обліку, тоді як у 3,6 млн осіб хворобу було або не діагностовано взагалі, або виявлено, але не зареєстровано. 80% цієї розбіжності припадає на 10 країн, у першу чергу на Індію, Індонезію і Нігерію. Минулого року реєстрацією було охоплено менше половини з приблизно 1 млн хворих туберкульозом дітей, тобто, частка невиявлених випадків серед них набагато вища, ніж серед дорослих. У цілому туберкульозна інфекція є у чверті населення світу", - акцентують у ВООЗ.

Читайте також: Військові дії на Донбасі впливають на поширення туберкульозу в Україні — експерт

Водночас експерти констатують, що недостатньо швидко росте показник охоплення лікуванням, який становить 64%, а для виконання цілей щодо туберкульозу має до 2025 року досягти як мінімум 90%.

“Кількість нових випадків зменшується на 2% на рік, швидші темпи зниження спостерігалися у 2013-2017 роках в Європі (на 5% на рік) і Африці (на 4% на рік). Хоча з 2000 року запобігли близько 54 млн випадків смерті від туберкульозу, він залишається найсмертоноснішою інфекційною хворобою у світі. Щоб досягти глобальної мети з ліквідації ТБ до 2030 року, країнам необхідно негайно прискорити протитуберкульозну діяльність, у тому числі за рахунок збільшення внутрішнього і міжнародного фінансування для боротьби з хворобою", - заявляють у ВООЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-