Активісти

Активісти "Нацкорпусу" пішли з-під Ради

Фото
Укрінформ
Активісти "Національного корпусу", що проводили мітинг під Верховною Радою на підтримку ветеранів АТО - громадян інших держав, розійшлися, проте правоохоронці продовжують забезпечувати правопорядок біля ВР у посиленому режимі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мітинг під ВР активістів "Національного корпусу" / Фото: Журавльов Вадим, Укрінформ

Станом на 14 годину активісти повністю звільнили площу Конституції перед парламентом, залишився тільки один намет "Національного корпусу".

Співробітники Національної гвардії у кількості близько 200 осіб продовжують охороняти підступи до парламенту. Вони стоять живим ланцюгом тримаючи в руках металеві щити. Окрім того, співробітники Нацполіції розташувалися уздовж паркану, що відділяє площу Конституції від будівлі Верховної Ради.

Водночас на площі Конституції представники молодіжного крила об'єднання "Самопоміч" спорудили сцену і готуються до проведення акції "Молодь за чесні вибори". На змонтованій сцені лежать пакети та мішки з гречкою, грає музика, активісти тримають у руках прапори з символікою організації.

Раніше частина активістів "Національного корпусу" перейшла з-під Верховної Ради, де проводять мітинг, до входу в Адміністрацію Президента з вулиці Інститутської.

Читайте також: Частина активістів "Нацкорпусу" з-під Ради перейшла до АП

Як повідомляв Укрінформ, активісти "Нацкорпусу" проводили мітинг під Радою на підтримку ветеранів АТО - громадян інших держав. Вони вимагали від Верховної Ради ухвалити законопроект №3433, що передбачає спрощення процедури отримання українського громадянства для воїнів АТО-іноземців, мораторій на видачу ветеранів АТО іншим державам та міграційну амністію.

Коли активісти, намагаючись потрапити до будівлі парламенту, почали проривати поліцейський кордон, між ними та правоохоронцями виникла штовханина. Учасники акції також кинули петарду.

За даними поліції, у сутичці ніхто не постраждав. Під час забезпечення правопорядку співробітник поліції, зачепившись за металеве огородження, зазнав травми ноги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-