Супрун просить ВООЗ звернути увагу на вакцинацію на окупованих РФ територіях

Супрун просить ВООЗ звернути увагу на вакцинацію на окупованих РФ територіях

Укрінформ
МОЗ України закликало Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) проаналізувати ситуацію щодо рівнів охоплення вакцинацією окупованих Росією територій України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

“Цього тижня ми з українською делегацією були в Римі — на 68-му засіданні Регіонального європейського комітету ВООЗ. Серед глобальних викликів, до яких нам потрібно готуватися разом з усім європейським регіоном — це передусім питання вакцинації. Необхідно підсилювати спільні заходи щодо антивакцинальних настроїв і підвищувати роль у цьому первинної медичної допомоги. Закликала ВООЗ провести оцінку програми вакцинації на окупованих Росією територіях Криму, Донецької та Луганської областей”, - заявила Супрун.

За її словами, у рамках заходу відбулася презентація змін у системі охорони здоров’я в Україні для міжнародних партнерів.

“Результати змін у первинній медичній допомозі в Україні вже є показовими для світу. Сьогодні вже майже 18 мільйонів українців обрали свого лікаря. Коли ми розпочинали кампанію з вибору своїх лікарів у квітні цього року нам говорили, що ми досягнемо такого успіху лише за пару років”, - зазначила Супрун.

Вона поінформувала, що мала зустріч з державним секретарем Міністерства охорони здоров’я Італії.

“Колеги відкриті до обміну досвідом у сфері трансплантації, розвитку системи медичної освіти, покращення скринінгових програм раку щитоподібної залози. З делегацією Туреччини дійшли консенсусу щодо співпраці у сфері розвитку державно-приватного партнерства, обміну викладачами та студентами медичних університетів, сприяння доступу на ринки фармацевтичної продукції”, - зазначила Супрун.

Читайте також: Що робити, коли під кінець робочого тижня "здають" нерви — поради Супрун

Очільниця МОЗ взяла участь у дискусії щодо готовності європейських країн у сфері громадського здоров’я.

“З-поміж інших проблем в регіоні — є суттєві відмінності між країнами в тривалості життя, найвищі у світі показники вживання алкоголю, зростання числа осіб з надмірною вагою, зміна клімату. У чоловіків в регіоні тривалість життя на 7-10 років менша ніж у жінок. Тож Комітет погодив Європейську стратегію щодо здоров’я чоловіків. Готуємося до впровадження стратегії”, - написала Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-