Для офіцерів та офіцерок: ДСНС видала словник фемінітивів

Для офіцерів та офіцерок: ДСНС видала словник фемінітивів

Фото
Укрінформ
У ДСНС розроблено та видано словничок фемінітивів для прес-офіцерів та прес-офіцерок територіальних управлінь.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Рятувальниця, пожежна та десятки інших професій, які раніше вважалися традиційно чоловічими, поступово опановуються жінками та стають нормою нашого життя. Й активне застосування прес-офіцерам та прес-офіцерками ДСНС фемінітивів торуватиме шлях для більш системних змін", - йдеться у повідомленні.

Cловник підготовлено в рамках Проекту «Посилення здатності жіночих громадських організацій проводити адвокацію та лобіювання включення антидискримінаційного підходу у реформу сектору безпеки», який реалізує Громадська організація «Інформаційно-консультативний жіночий центр» за підтримки Фонду Підзвітності Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів. Найближчим часом він буде розповсюджений серед територіальних підрозділів Служби.

Читайте також: Рятувальники демонструють найкращі людські якості — Гройсман

Наприкінці 2017 року уряд скасував наказ про заборону на 458 професій для жінок, завдяки чому Україна частково позбулась ганебного явища дискримінації за ознакою статі. З радянських часів українські жінки не мали права працювати в цілих галузях економіки. Серед «табуйованих» для жінок сфер виробництва були металургійна, гірнича та харчова галузі, транспорт, зв'язок, сільське господарство тощо. Значні обмеження для жінок були встановлені у військовій службі, правоохоронній діяльності.

Фото: dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-