Рятувальники демонструють найкращі людські якості — Гройсман

Рятувальники демонструють найкращі людські якості — Гройсман

Укрінформ
Рятувальні служби є надзвичайно важливим елементом суспільної безпеки та захисту громадян.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, вітаючи від імені уряду та від себе особисто рятувальників з професійним святом.

Текст вітання оприлюднений на Урядовому порталі.

“Рятувальні служби є надзвичайно важливим елементом суспільної безпеки та захисту громадян. Працівники та ветерани цивільного захисту мужньо діють в усіх випадках, коли хтось з наших співвітчизників потрапив у біду чи опинився в небезпеці. Пожежно-рятувальні підрозділи, аварійно-рятувальні служби, спеціалізовані формування - діяльність усіх цих структур спрямована на захист життя громадян, ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та небезпеки. Українські рятувальники є висококласними спеціалістами, що здатні здійснювати найскладніші рятувальні операції, ризикуючи власним здоров’ям і життям. Вдячність усього українського суспільства та людська повага до них є беззаперечними та безсумнівними”, - зазначив Гройсман.

За його словами, рятувальники завжди демонструють найкращі людські якості: мужність, відвагу та виняткову самопожертву. В умовах воєнного конфлікту на сході України вони з гідністю виконують службові обов’язки - рятують людей, розміновують території, відновлюють населені пункти та інфраструктуру.

Прем’єр-міністр подякував працівникам та ветеранам цивільного захисту за сумлінну, самовіддану працю в ім’я народу України.

Він побажав їм міцного здоров’я, добробуту, злагоди, нових професійних досягнень, а головне - миру на нашій українській землі.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій також привітав працівників ДСНС.

Відповідне звернення спікера опубліковане на сайті парламенту.

«Ви обрали своїм фахом шляхетну справу - оберігати наших людей від нищівної вогняної стихії та інших надзвичайних ситуацій. Ризикуючи своїм здоров'ям, а часом навіть і власним життям, ви щомиті приходите на допомогу тим, хто найбільше її потребує. Сьогодні на сході нашої держави в складних умовах гібридної війни, яку веде Росія проти України, особовий склад служби мужньо та самовіддано виконує поставлені перед нею завдання», - зазначив Парубій у вітанні.

Читайте також: Порошенко привітав рятувальників з професійним святом

Він підкреслив, що численні приклади високого професіоналізму свідчать про те, що в Державній службі України з надзвичайних ситуацій працюють досвідчені, фахово підготовлені, сміливі, сильні духом люди.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні сьогодні, 17 вересня, відзначають День рятівника. Свято відзначається щороку цього дня згідно з Указом Президента від 12 вересня 2008 року. День рятівника є професійним святом не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, але його відмічають також громадяни, які внесли свій вагомий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-