Смерть на полігоні: Пашинський каже, що військова прокуратура

Смерть на полігоні: Пашинський каже, що військова прокуратура "ховає" документи

Укрінформ
Військова прокуратура заблокувала розслідування обставин загибелі та травмування військових під час проведення тактичних навчань на 233 Рівненському загальновійськовому полігоні 6 липня 2018 року.

Про це сказав на засіданні комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки й оборони голова комітету Сергій Пашинський.

"Військова прокуратура заблокувала розгляд даного питання. Вона забороняє розголошувати результати експертизи. Це недопустима ситуація. Я публічно звертаюсь до генерального прокурора Юрія Луценка з цього питання. Я хочу терміново з ним провести робочу нараду і отримати відповіді, навіщо Військова прокуратура ховає від суспільства результати експертизи", - сказав він.

Пашинський пообіцяв зробити все, щоб отримати всі відповіді на питання. Він публічно звернувся до міністра юстиції Павла Петренка і нардепів з пропозицією створення робочої групи. "Якщо вони ховають від нас документи і блокують надання інформації ...ми до них приїдемо. У нас є доступ до державної таємниці і це не приватна справа прокурорів", - наголосив Пашинський.

Читайте також: Небезпечний “Молот”: експерти нарахували 12 вибухів з часу експлуатації

На засіданні Комітету ВР прийняли рішення попросити главу ГПУ провести службове розслідування і встановити причини блокування розслідування обставин загибелі та травмування військовослужбовців під час проведення навчань на Рівненському полігоні.

Укрінформ звернувся по коментар з цього питання до Військової прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, на світанку 6 липня на Рівненському військовому полігоні під час навчань вибухнув міномет "Молот", в результаті чого троє бійців-контрактників загинули, дев'ятеро отримали поранення.

Слідчий експеримент показав, що розрив міномета М120-15 "Молот" стався через подвійне його заряджання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-