Небезпечний “Молот”: експерти нарахували 12 вибухів з часу експлуатації

Небезпечний “Молот”: експерти нарахували 12 вибухів з часу експлуатації

Укрінформ
З 2014 року відбулося 12 підривів через позаштатне спрацювання мінометів, що призвело до втрат серед особового складу.

Про це повідомив під час виступу на засіданні парламентського Комітету з питань нацбезпеки і оборони начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних сил Ігор Чепков.

"Якщо аналізувати всі випадки, які призвели до втрат, то за весь час відбулося 12 підривів через позаштатне спрацювання міномета (з 2014 року - ред.)", - сказав він.

За словами посадовця, відбулося вісім підривів міномету "Молот", який перебуває в експлуатації з 2016 року. Зокрема, сталося руйнування трьох мінометів унаслідок подвійного зарядження, руйнування чотирьох мінометів унаслідок передчасного спрацювання підривника. Також один міномет був зруйнований внаслідок мінометного зіткнення.

Читайте також: Трагедія на Рівненському полігоні: слідчий експеримент виявив причину

Крім того, з 2014 року відбулося чотири випадки руйнування міномету Б-11 унаслідок подвійного зарядження.

Як повідомляв Укрінформ, на світанку 6 липня на Рівненському військовому полігоні під час навчань вибухнув міномет "Молот", в результаті чого троє бійців-контрактників загинули, дев'ятеро отримали поранення, із них троє - тяжкі. Цих військовослужбовців вертольотом доправили до Львівського військового госпіталю, хірурги якого врятували вже сотні життів учасників бойових дій на сході України.

Президент Петро Порошенко на час слідства щодо цього інциденту заборонив використання "Молотів" під час навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-