Порошенко — про українську мову:  Це стало драйвом, це стало модним

Порошенко — про українську мову: Це стало драйвом, це стало модним

Укрінформ
Україні потрібне законодавче врегулювання всіх питань, пов'язаних зі статусом української мови як державної.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко у ході виступу під час 25-го Форуму видавців у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Перед нами стоїть надзвичайно важливе завдання - забезпечення розвитку та функціонування української мови як державної у всіх сферах суспільного життя і на всій території України. Посилення ролі української мови як консолідуючого фактору в українському суспільстві, як засобу зміцнення державної єдності. І саме на це був спрямований мій указ і цілий ряд інших підписаних мною законів, але я переконаний, що на цьому точно не можна зупинятися", - зазначив Порошенко.

Глава держави наголосив, що сьогодні потрібно законодавче врегулювання всіх питань, пов'язаних зі статусом української мови, як державної. "Ба більше, нам потрібна активна позиція суспільства, спрямована на розширення сфери функціонування і застосування української мови, реалізації всіх без винятку положень мовного законодавства", - зазначив він.

Порошенко наголосив, що держава буде підтримувати українське книговидавництво. 

"Соціологічні дослідження засвідчують, що ми любимо свою українську мову, ми хочемо її чути, ми хочемо нею говорити. Це стало драйвом, це стало модним, ми точно маємо підтримувати цей тренд, бо українська мова має всюди звучати на повний голос, і не лише в середині країни. Найповніше вона розкриє свій потенціал, розвивається, формує своє майбутнє саме у друкованому слові", - додав він. 

Читайте також: Українці більше не віддають перевагу російській книзі перед українською - Президент

Водночас, Президент зауважив, що сьогодні якість та ефективність державної підтримки у сфері українського книговидавництва ще не задовільняють. "Нам потрібні стимули, які б спонукали авторів, виконавців до створення якісної книги, до задоволення попиту дуже вимогливого українського та європейського читача", - додав Порошенко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-