Померла урядовий уповноважений з прав людей з інвалідністю Раїса Панасюк

Померла урядовий уповноважений з прав людей з інвалідністю Раїса Панасюк

Укрінформ
У Вінниці в понеділок померла урядовий уповноважений з питань прав людей з інвалідністю, Почесна громадянка Вінниці, відома громадська діячка Раїса Панасюк.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті в справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«Раїси не стало учора ввечері, вона померла унаслідок важкої хвороби, з якою тривалий час мужньо боролася. Прощання з Раїсою Василівною відбудеться завтра. Міська рада долучилася до організації поховання», - повідомили у департаменті.

Раїса Панасюк очолювала Громадську організацію «Гармонія», яка опікувалася проблемами інвалідів на візках і зробила величезний внесок у покращення доступності у Вінниці та в країні у цілому. За її участі в місті було створено унікальний Вінницький Центр соціально-психологічної реабілітації дітей і молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія», яким вона керувала.

У березні 2017 року її було призначено урядовою уповноваженою з питань прав людей з інвалідністю. Цього ж року їй було присвоєно звання «Почесний громадянин Вінниці» та звання «Заслужений працівник соціальної сфери України».

Фото: facebook.com/volodymyrgroysman
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Співчуття з приводу передчасної смерті Раїси Панасюк на своїй сторінці у Facebook висловив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Сьогодні не стало Раєчки Панасюк. Вона була великою світлою людиною з надзвичайно добрим і теплим серцем. Їй не було просто, але вона уміла надихати і заражати оточуючих своєю вірою в людей і оптимізмом. Вдячний долі за те, що зустрів тебе на своєму шляху. Ми могли б ще багато зробити разом добрих справ. Але... Світла пам'ять. Це велика втрата для всіх, хто тебе знав. Ти назавжди залишишся в наших серцях», - написав Гройсман.

Фото: facebook.com/volodymyrgroysman
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Раїса Панасюк народилася у 1973 році с. Осична Хмільницького району Вінницької області в родині колгоспників. Навчалась у Тульчинському санаторії та Цюрупинському інтернаті. Здобувала вищу освіт у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на факультеті журналістики (2008) та . Вінницькому соціально-економічному інституті Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», спеціальність — психолог (2012). З 2016 року — аспірантка Вінницького державного педагогічного університету імені Коцюбинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-