НАЗК направило до суду протокол щодо ректора педуніверситету ім. Драгоманова

НАЗК направило до суду протокол щодо ректора педуніверситету ім. Драгоманова

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протокол щодо ректора Національного педагогічного університету імені Драгоманова Віктора Андрущенка.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Ректор Національного педагогічного університету імені Драгоманова Андрущенко Віктор Петрович підписав наказ, яким відзначив медаллю «Драгоманівська родина» свою дружину, яка теж працює в цьому університеті. Про наявний конфлікт інтересів ректор мав повідомити Міністерство освіти і науки", - йдеться у повідомленні.

Також протокол до суду направлено щодо депутата Семенівської міської ради Чернігівської області Олексія Желтобрюха, який взяв участь у розгляді й таємному голосуванні ради за рішення щодо обрання його секретарем цієї ради.

"Двоє посадовців всупереч вимогам статті 28 закону не повідомили про наявний у них реальний конфлікт інтересів та вчинили дії в умовах такого конфлікту", - повідомили у Національному агентстві.

Відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачена частиною першою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Крім того, ще дві особи всупереч вимогам статті 25 закону, перебуваючи на посадах в державному органі та органі місцевого самоврядування, входили до складу правління (виконавчого органу) підприємств, які відповідно до статуту мають на меті одержання прибутку: консультант сектору інформатизації виконавчого апарату Полтавської обласної ради Марченко Сергій Олександрович та колишній головний спеціаліст Департаменту публічного права Міністерства юстиції Тристан Родіон Володимирович", - додали у Нацагентстві.

Читайте також: НАЗК передало до суду 9 протоколів на депутата Запорізької міськради

У НАЗК зауважили, що відповідальність за порушення особою встановлених законом обмежень щодо входження до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку, передбачена частиною другою статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Національне агентство також зазначило, що складення протоколу і передача його до суду є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-