Кабмін заклав у бюджет більше 300 мільярдів на соцзахист

Кабмін заклав у бюджет більше 300 мільярдів на соцзахист

Укрінформ
Кабінет міністрів заклав у проект закону про Державний бюджет України на 2019 рік 301,8 млрд грн на підтримку сфери соціального захисту.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, презентуючи законопроект на засіданні уряду в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Що стосується субсидій, то хочу сказати, як би не змінилася ціна газу, бо це вимушений крок, ми все зробимо для того, щоб усіх, хто потребує, підтримати. Ми покриємо усі субсидії. Тобто, нічого у вашому житті, що стосується сплати, не зміниться”, - сказав Гройсман, адресуючи свої слова громадянам, які отримують субсидії.

Читайте також: Уряд планує виділити 5,4 мільярдів на розвиток культури у 2019 році

Він запевнив, що уряд розпочне монетизацію субсидій, проведе осучаснення пенсій у наступному році. "Я пам’ятаю про те, що говорять українські громадяни, що усі ті, хто багато працював і мав маленькі зарплати, отримали маленький перерахунок пенсій. Я про це знаю, і повірте, ми кожен день думаємо про те, щоб зробити цей перерахунок, але автоматично перший перерахунок буде зроблений 1 вересня 2019 року”, - сказав глава уряду.

За його словами, з 1 січня 2019 року мінімальна зарплата зросте до 4170 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-