Глава УПЦ МП оголосив “бойкот” екзархам Константинополя

Глава УПЦ МП оголосив “бойкот” екзархам Константинополя

Укрінформ
Глава УПЦ Московського патріархату митрополит Онуфрій заявив, що не спілкуватиметься з екзархами Константинопольського Патріарха, які прибули в Україну.

Про це повідомляє офіційний сайт Московського патріархату.

«Ми з ними (екзархами Константинопольського Патріарха - ред.) не зустрічалися і зустрічатися не маємо наміру, тому що вони сюди приїхали без нашого благословення. Як представники канонічної церкви в Україні, ми з ними спілкуватися не будемо, ну, а за тим, як розвиваються події, стежитимемо», - сказав Онуфрій.

Цю заяву глава УПЦ МП зробив по відеозв'язку на позачерговому засіданні синоду РПЦ в Москві, що відкрився сьогодні. Повідомляється, що він сам не зміг прибути через хворобу.

Читайте також: Томос для України: США підтримають рішення у разі його ухвалення

У вступному слові патріарх РПЦ Кирило сказав, що «сьогодні на порядку денному одне питання, пов'язане з реалізацією рішення Константинопольського Патріархату про направлення на Україну так званих екзархів». Він знову повторив, що «в разі надання УПЦ автокефалії Москва пригрозила розривом відносин з Константинопольським патріархатом».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського Патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні. 19 квітня Верховна Рада підтримала це звернення.

Пізніше Порошенко заявив, що Вселенський патріархат почав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

2 вересня на Архієрейському соборі в Стамбулі єпископи прийняли рішення, що Вселенський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких погоджень.

7 вересня Вселенський Патріарх призначив в Україну двох екзархів в рамках підготовки до надання автокефалії українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-