Підозрюваного у нападі на Гандзюк відпустили під домашній арешт

Підозрюваного у нападі на Гандзюк відпустили під домашній арешт

Укрінформ
Херсонський апеляційний суд відпустив під домашній арешт Володимира Васяновича, підозрюваного в нападі на активістку Катерину Гандзюк.

Про це у Facebook написав журналіст Сергій Нікітенко. 

"Васяновича відпустили під домашній арешт. Він заявив, що тільки привіз співучасників з Олешок у Херсон. Хоча раніше його називали тим, хто подавав сигнал, що Катя вийшла з під'їзду", - написав Нікітенко.

В суді Васянович заявив, що напад організував "Опер" Сергій Торбін. В суді першої інстанції він не давав свідчень, бо боявся за своє життя.

"Він також заявив, що визнає свою провину. Кається та готовий нести відповідальність", - написав Нікітенко.

Володимир Васянович ("Шуруп") - учасник АТО. Свого часу підірвався на розтяжці та втратив ногу, а після цього ще повернувся на передову.

13 вересня відбулися апеляційні засідання щодо інших підозрюваних: Сергія Торбіна (Опер) і Микити Грабчука, якого вважають безпосереднім виконавцем нападу. Суд залишив Грабчука і Торбіна в СІЗО. Торбін у залі суду називав себе невинуватим.

Водночас, 13 вересня почали розгляд апеляції ще одного учасника справи - Віктора Горбунова. Загалом, слідство підозрює в нападі на Катерину Гандзюк 5 учасників АТО.

Читайте також: Організатор замаху на Гандзюк мовчав до вчорашнього дня - генпрокурор

Напад на Катерину Гандзюк скоєно 31 липня поблизу під'їзду власного будинку. Невідомий вилив на неї концентровану сірчану кислоту, від якої вона отримала хімічні опіки.

Фото: Сергій Нікітенко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-