Операції з трансплантації нирок стануть дешевшими - МОЗ візьме частину витрат

Операції з трансплантації нирок стануть дешевшими - МОЗ візьме частину витрат

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я планує частково оплачувати операції з трансплантації нирок.

Про це сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступного тижня на Бюджетному комітеті розглядатиметься зміна розподілу коштів на програму трансплантації, щоб частину грошей виділити на створення інформаційної системи для донорів та реципієнтів. МОЗ планує частково оплачувати медичні послуги за операції з трансплантації нирок. Будуть оплачуватися послуги лікарням, які можуть робити такі операції", - наголосила Супрун. 

Читайте також: У Супрун кажуть, що на лікування українців за кордоном треба більше грошей

Як повідомляв Укрінформ, в Україні щороку зростають видатки у бюджеті на фінансування програми лікування за кордоном. У 2017 році на програму було закладено більше 203 млн грн, а у бюджеті 2018 року - 389 млн грн. При цьому кількість громадян, які звертаються по допомогу для лікування за кордоном, зростає. За період 2015-2017 загалом на таку допомогу громадянам було витрачено більше 1,2 млрд грн. 

МОЗ розробило проект постанови, що дозволятиме використати на лікування українських пацієнтів кошти, що залишились на рахунках закордонних клінік. Проект постанови був надісланий на погодження центральним органам виконавчої влади 23 серпня. Державна аудиторська служба та Державна казначейська служба уже погодили проект без зауважень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-