До держпрограми лікування за кордоном внесли ще 27 українців

До держпрограми лікування за кордоном внесли ще 27 українців

Укрінформ
На облік за державною програмою "Лікування громадян України за кордоном" додатково взято 27 пацієнтів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

"Додатково на облік за програмою "Лікування громадян України за кордоном" взяли 27 пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, комісія МОЗ України розглянула справи 37 пацієнтів, з яких чотирьох людей відправила на дообстеження, а ще чотирьом відмовила у взятті на облік. Дві справи з розглянутих не потребують взяття на облік у зв’язку з оплатою пацієнтами лікування за власні кошти. 

"Таким чином, станом на 10 вересня 2018 року в черзі на лікування за кордоном перебуває вже 91 людина", - наголосили у МОЗ.

Читайте також: У Супрун кажуть, що на лікування українців за кордоном треба більше грошей

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, в Україні щороку зростають видатки у бюджеті на фінансування програми лікування за кордоном. Так, у 2017 році на програму було закладено понад 203 млн грн, а у бюджеті 2018 року - уже 389 млн грн. При цьому кількість громадян, які звертаються по допомогу для лікування за кордоном, також зростає. Так, наприклад, фінансування 2017 року сягнуло рекордної суми понад 628 млн грн. А за період 2015-2017 загалом на таку допомогу громадянам було витрачено понад 1,2 млрд грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-