З медуніверситету звільняють викладачів, які не підтримали Амосову - Супрун

З медуніверситету звільняють викладачів, які не підтримали Амосову - Супрун

Укрінформ
Адміністрація Національного медичного університету ім.О.О.Богомольця звільняє викладачів, які відмовилися підтримувати колишнього ректора Катерину Амосову.

Про це вона на своїй сторінці у Facebook написала виконувач обов'язків охорони здоров'я Уляна Супрун.

“Сьогодні отримала повідомлення від викладачів університету Богомольця, що адміністрація розпочала незаконне примусове звільнення тих, хто відмовився активно підтримати колишню ректорку”, - наголосила Супрун.

Вона закликала студентів, інтернів та викладачів “зберігати спокій та не боятися”.  

“Міністерство охорони здоров’я України та уряд зроблять усе необхідне для того, щоби покласти край цим злочинам і не допустити зриву навчального процесу”, - пообіцяла в.о.міністра МОЗ.

Як повідомлялося, 16 квітня 2018 року Катерина Амосова була звільнена із посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

Читайте також: Супрун назвала два найкорумпованіші медуніверситети України

23 квітня МОЗ оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ. Водночас на сайті вишу з'явилася скан-копія рішення Печерського суду Києва від 23 квітня. Ухвалою суду задоволено позов Амосової та визнано незаконним її звільнення з посади ректора НМУ. Також суд заборонив МОЗ проводити конкурс на посаду ректора вишу.

15 серпня, призначений МОЗ на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Вхід до будівлі університету було заблоковано невідомими особами.

5 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ ім. О.О. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України "Про вищу освіту". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-