Закриття

Закриття "справи рюкзаків": апеляцію антикорупційників перенесли на 17 вересня

Укрінформ
Апеляційний суд Києва переніс на 17 вересня розгляд апеляції Центру протидії корупції на рішення Солом'янського райсуду про повернення ЦПК скарги на закриття так званої "справи рюкзаків" щодо сина голови МВС Олександра Авакова і екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Таке рішення оголосила суддя Оксана Павленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У зв'язку із ненадходженням матеріалів перенести розгляд скарги на 17.09 на 14:00", - сказала Павленко.

Як повідомлялося, НАБУ 31 жовтня 2017 року затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та підприємця Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Читайте також: Суд скасував арешт на квартири та акції сина Авакова

У липні 2018-го прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у справі щодо двох фігурантів - Авакова та Чеботаря - через начебто відсутність "прямих достатніх доказів". Підозрюваним залишився третій фігурант - Литвин.

НАБУ подало скаргу до САП на це рішення, нагадавши, що в квітні прокурори САП визнали достатніми докази вини усіх трьох фігурантів справи і відкрили матеріали провадження сторонам захисту для ознайомлення.

20 серпня Центр протидії корупції, який був заявником у справі, повідомив, що оскаржив рішення про закриття кримінального провадження у "справі рюкзаків" щодо Олександра Авакова та Сергія Чеботаря.

30 серпня керівник САП Назар Холодницький визнав законною скаргу НАБУ на постанову прокурора про закриття цієї справи.

Солом'янський райсуд Києва повернув Центру протидії корупції їхню скаргу на закриття "справи рюкзаків" у частині стосовно Авакова і Чеботаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-