Суд скасував арешт на квартири та акції сина Авакова

Суд скасував арешт на квартири та акції сина Авакова

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва скасував арешт майна Олександра Авакова - сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 серпня.

"Клопотання адвоката Тарасова Андрія, подане в інтересах ОСОБА_2 (Аваков - ред.) про скасування арешту майна в кримінальному провадженні № 42015000000001349 від 07.07.2015 року - задовольнити. Скасувати арешт на майно, накладений ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду м. Києва від 04.05.2018 року у справі 760/10751/18, що належить на праві власності ОСОБА_2", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що скасовано арешт на три машиномісця, дві квартири і прості іменні акції у ПрАТ "Інвестор".

Ухвала оскарженню не підлягає.

Читайте також: Суд відмовився розглядати скаргу на закриття "справи рюкзаків"

Як повідомлялося, НАБУ 31 жовтня 2017 року затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та підприємця Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Водночас у липні 2018 прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у "справі рюкзаків" (№ 42015000000001349) щодо двох фігурантів - сина Авакова та Чеботаря через начебто відсутність "прямих достатніх доказів". Підозрюваним залишився третій фігурант - Литвин.

Водночас у НАБУ назвали непослідовним рішення прокурора САП про закриття провадження щодо Авакова-молодшого і Чеботаря і подали скаргу до САП. У відомстві нагадали, що в квітні прокурори САП визнали достатніми докази вини усіх трьох фігурантів справи і відкрили матеріали провадження сторонам захисту для ознайомлення.

20 серпня Центр протидії корупції, який був заявником у справі, повідомив, що оскаржив рішення про закриття кримінального провадження у "справі рюкзаків" щодо Олександра Авакова та Сергія Чеботаря.

30 серпня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що розглянув скаргу НАБУ на постанову прокурора про закриття цієї справи і визнав її законною.

Також Солом'янський суд Києва повернув Центру протидії корупції їхню скаргу на закриття "справи рюкзаків" у частині стосовно Авакова і Чеботаря. У ЦПК заявили, що оскаржуватимуть це рішення суду в апеляційному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-