Пенсійний фонд запевняє, що виплати переселенцям проводяться вчасно

Пенсійний фонд запевняє, що виплати переселенцям проводяться вчасно

Укрінформ
Виплата пенсій переселенцям проводиться своєчасно та в повному обсязі.

Про це заявив заступник голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін під час брифінгу в п'ятницю, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Пенсії переселенцям виплачуються відповідно до чинного законодавства своєчасно і в повному обсязі", - заявив Машкін.

Водночас, коментуючи рішення Верховного суду, який підтвердив незаконність припинення виплати пенсій переселенцям та постановив поновити виплати, зазначив, що в ньому "дуже багато різних моментів, які необхідно враховувати при його виконанні".

"Справа в тому, що для тимчасово переміщених осіб існує окремий порядок реєстрації, подання заяв, отримання пенсії ,які нами дотримуються. Верховний суд по окремих позиціях сказав, що припинення виплати пенсій за списками , які надаються правоохоронними органами, необхідно припинити. Всі рішення судів, які в нас є, ми виконуємо у відповідності до законодавства", - пояснив Машкін.

Читайте також: На Донеччині зросла заборгованість платників до пенсійного фонду

Він також повідомив, що в Україні кількість тимчасово переміщених осіб, яким наразі виплачується пенсія, становить близько півмільйона.

Як повідомлялося, Велика палата Верховного суду ухвалила рішення, яким підтвердила незаконність припинення виплати пенсії переселенцям.

Відповідне рішення було ухвалене Великою Палатою ВС за результатом розгляду апеляційної скарги Бахмутського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-