Система нової авіабезпеки запрацює за 3,5 роки – Аваков

Система нової авіабезпеки запрацює за 3,5 роки – Аваков

Фото
Укрінформ
Розгортання нової системи авіаційної безпеки в Україні буде завершено за 3,5 роки та дозволить використовувати вертольоти для виконання найрізноманітніших завдань.

Про це під час візиту на авіабазу турецької жандармерії в Анкарі заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми починаємо розгортання по всій державі системи авіаційної безпеки. Вона буде розгорнута за 3,5 роки та об’єднуватиме сили багатьох підрозділів... Кожен з них буде включатися при потребі до виконання тих чи інших завдань. Це досвід передових країн, найкращий з тих систем, які існують», - сказав Аваков.

За його словами, реалізація цього проекту не передбачає, що вертольоти будуть використовуватися вузькопрофільно, наприклад, лише поліцейськими, прикордонниками чи МНС.

Читайте також: Аеропорт "Бориспіль" купив Вoeing у компанії-банкрута за $25 тисяч

«Ця стратегія покликана підняти рівень сервісу та безпеки в країні на абсолютно новий рівень. Це ціль, до якої ми йдемо у активній співпраці з нашими партнерами. До кінця року надійдуть перші «airbuses», - заявив міністр.

Він зазначив, що нові вертольоти будуть використовуватися для реалізації найрізноманітніших завдань.

«Це і санітарна авіація, і система порятунку на воді, пожежогасіння, надання допомоги при стихійних лихах, переслідування злочинців, моніторинг та контроль на кордоні», - наголосив посадовець.

Він підкреслив, що всі вертольоти, які плануються до закупки, оснащені не гірше, ніж продемонстровані у Туреччині.

Як повідомлялося, Україна і Туреччина 4 вересня домовилися про спільну співпрацю у боротьбі з тероризмом, транснаціональною злочинністю та кіберзагрозами.

29 травня України та Франція підписали Угоду щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. Документ підписали від імені уряду України міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та державний секретар Міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан.

27 серпня посол України у Сполучених штатах Америки Валерій Чалий висловив здивування масштабною закупівлею гелікоптерів у Франції, яку планує здійснити МВС. Окрім того, пізніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що частина вертольотів цієї партії будуть не новими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-