Скандал в Охматдиті: МОЗ обіцяє, що хворі не залишаться без допомоги

Скандал в Охматдиті: МОЗ обіцяє, що хворі не залишаться без допомоги

Укрінформ
Відділення трансплантації кісткового мозку Охматдиту продовжує роботу в штатному режимі.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"Обов’язки завідувача відділення виконує лікар-гематолог Олександр Лисиця, єдиний від України член Європейської асоціації лікарів-трансплантологів ЕВМТ. Всі лікувальні процеси у відділенні відбуваються без змін і перерв під його особистим контролем. Продовжують працювати 3 лікарі-гематологи та лікар-онколог. Шість медсестер з цього відділення, які раніше подавали заяви на звільнення, забрали їх та також продовжують роботу. Вакантними залишаються позиції медсестер та лікаря-трансфузіолога. Станом на 4 вересня продовжують працювати 25 медпрацівників", - зазначили у МОЗ.

У жовтні до головної дитячої лікарні України приїдуть фахівці з Італії, офіційно підтвердили готовність проводити дистанційні та виїзні консультації клініки Литви, США (Чікаго) та Канади, додали у відомстві. Розробляється також план стажування українських лікарів у клініках Європейського Союзу.

Читайте також: Онкохворих дітей з Охматдиту консультуватимуть закордонні фахівці - МОЗ

Референс-лабораторія з лабораторної діагностики онкогематологічних захворювань продовжує працювати. Всі необхідні пацієнтам лабораторні дослідження будуть забезпечені завдяки розподілу навантаження на декілька медичних закладів Києва, а також виконуватимуться іншими співробітниками лабораторій “ОХМАТДИТу”. Три самостійні відділення - інтенсивної хіміотерапії, хіміотерапії з денним стаціонаром, відділення хіміотерапії онкогематологічних захворювань, продовжують роботу без змін у повному складі, наголосили у МОЗ.

Нагадаємо, Скандал в ОХМАТДИТі спалахнув 17 серпня. майже всі лікарі відділення трансплантації кісткового мозку "Охматдиту" вирішили звільнитись. У такий спосіб вони відреагували на звільнення завідуючої центру дитячої онкогематології Світлани Донської та керівника відділення Олега Рижака, яких звинувачують у корупції. Батьки дітей, які знаходяться у тяжкому стані після трансплантації у стаціонарі, переживають, що можуть взагалі залишитися без медичної допомоги.

Наразі лікарям не висунуто офіційних обвинувачень у корупції. У МОЗі переконують, що розслідуванням зловживань займається Нацполіція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-