Керівники ДБР: комісія знову запропонує Трубі 27 переможців конкурсу

Керівники ДБР: комісія знову запропонує Трубі 27 переможців конкурсу

Укрінформ
Комісія з проведення конкурсу на зайняття посад до Держбюро розслідувань ухвалила рішення повторно внести на ім'я директора ДБР Романа Труби подання на призначення 27 кандидатів на керівні посади у відомстві.

За це рішення проголосували всі 7 членів комісії, присутні на засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, на початку засідання було оголошено, що розглядається звернення Труби щодо залишення без розгляду питання про призначення 27 переможців конкурсу на керівні посади в ДБР.

"Це питання є гострим і воно потребує прийняття рішення, і я очікую цього від вашої комісії. Свою позицію я висловив чітко, і, на мій погляд, вона відповідає букві закону", - сказав на початку засідання Труба.

На питання членів комісії, якими юридичними нормами керувався Труба при такому кроці, він відповів, що керувався нормами закону про ДБР і не бачить законні підстави для знищення результатів поліграфу, а без поліграфу він не має змоги надати належну оцінку кандидатам.

Між ним і членами комісії при обговоренні цього питання постійно тривали суперечки, і після того, як члени комісії перейшли до обговорення, Труба разом із заступниками залишив залу засідань.

Читайте також: Депутат оскаржив призначення Труби директором ДБР, суд — 6 вересня

У коментарі журналістам він повідомив, що для вирішення цього питання є кілька шляхів.

"Є, на мій погляд, кілька варіантів прийняття цього рішення. Вони можуть повторно провести поліграф. По-друге, вони можуть повторно провести співбесіди. Третє - вони можуть оцінити ті характеристики кожного кандидата, які були в ЗМІ і є беззаперечні, чіткі. Надати оцінку, переглянути результати і надати мені переможців конкурсу", - зазначив Труба.

За його словами, також можливий варіант призначення нового конкурсу, але цей варіант, на його думку, "не є найоптимальнішим, бо ми зайдемо в довгий процес".

Труба повідомив, що необхідність проведення поліграфу врегульована порядком, який врегульовано Кабміном, і в регламенті також записано, що має бути поліграф.

"В постанові чітко прописано, що для прийняття кадрового рішення необхідні матеріали поліграфу", - додав директор ДБР.

Він наголосив на тому, що робота ДБР не буде зупинена.

За його словами, серед цих кандидатів є професійні люди, які можуть працювати в ДБР, і " на жаль, конкурсна комісія не дала змоги цим людям розпочати найближчим часом свою роботу в ДБР".

"Директор ДБР сподівався, що сьогодні відбудеться робоче засідання, на якому буде прийнято певне рішення. Однак, на мій погляд, сьогодні я почув і побачив, що комісія не хоче шукати шляхи вирішення цього питання... Я не виключаю, що вони повернуть (звернення – ред.), - вони повертаються і хочуть отримати оцінку щодо законності дій директора ДБР. В якій формі вона буде - почекаємо. Я готовий до будь-яких судових спорів, я знаю, що я дію в нормах закону, і я впевнений у своїх діях ", - уточнив Труба.

Він наголосив, що чекає рішення комісії, і пообіцяв озвучити свої наміри після цього.

Читайте також: Поліграфологи кажуть, що не повині передавати результати директору ДБР

У той час комісія після обговорення прийняла рішення щодо повторного внесення на ім'я Труби звернення щодо призначення 27 кандидатів на керівні посади в ДБР і також звернення до профільного парламентського комітету з проханням проаналізувати законність дій і комісії, і самого директора ДБР у цій ситуації "в межах парламентського контролю".

Як повідомлялося, 28 серпня директор ДБР Роман Труба заявив, що конкурсна комісія, яка обирала 27 кандидатів на керівні посади в Держбюро розслідувань, знищила результати проходження переможцями конкурсу поліграфу. Відтак Труба сказав, що не призначатиме переможців конкурсу через знищення конкурсною комісією результатів проходження ними поліграфу.

Директор ДБР зазначив, що серед переможців на керівні посади у 27 територіальних управліннях відомства опинилися фігуранти кримінальних справ про незаконне збагачення, кандидат, який "тісно спілкується з представниками сепаратистів", а також два куми, котрі "разом розпочинали свій робочий шлях, разом просувалися по професійній драбині".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-