Вселенський патріархат підтвердив право самостійно надавати автокефалію - Порошенко

Вселенський патріархат підтвердив право самостійно надавати автокефалію - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко впевнений, що Українська православна церква отримає автокефалію.

Про це він заявив, виступаючи на святі Першого дзвоника у ліцеї "Наукова зміна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора було прийнято рішення про право Вселенського патріархату без урахування думки Москви надавати всім державам, і в першу чергу Україні, право на створення помісної соборної православної української церкви. І я впевнений, що той процес, який ми започаткували три роки тому і який став публічним у квітні після підтримки мого звернення Верховною Радою... завершиться рішенням про незалежну православну церкву як один з важливих елементів незалежної держави", - сказав Порошенко.

Читайте також: Вселенський патріарх нагадав про московське самоуправство щодо Київської митрополії

Як повідомляв Укрінформ, на Архієрейському соборі у Стамбулі єпископи ухвалили рішення, що Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких узгоджень

Як повідомлялося раніше, Вселенський патріарх Варфоломій у доповіді на відкритті Архієрейського собору Константинопольської церкви у Стамбулі перелічив численні приклади московського самоуправства щодо Київської митрополії починаючи з XV століття.

1 вересня у Стамбулі розпочався Архієрейський собор Константинопольської церкви, головною темою якого є надання Українській православній церкві автокефалії. Собор триватиме до 3 вересня.

Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

19 квітня Верховна Рада підтримала це звернення.

Згодом Порошенко заявив, що Вселенський патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-