Сьогодні в Україні -  День знань

Сьогодні в Україні - День знань

Укрінформ
Сьогодні в Україні початок нового навчального року - День знань.

День знань – одне з головних свят учбового року – урочисте і відповідальне водночас. Свято, яке споконвіку об’єднує всю українську громаду, починаючи від найменших, тих, хто вперше піде до школи, закінчуючи найстаршими, хто з хвилюванням та гордістю збиратиме і проводжатиме рідних чад до школи.

І хоча в останні роки школи самі визначаються, як відбуватиметься святкування Дня знань, в багатьох із них традиційно проходять урочисті лінійки з нагоди початку навчального року, проводиться перший святковий урок, який щороку має різні теми.

За статистикою, цього року до школи в Україні підуть на 40 тисяч більше першокласників ніж минулого – загалом 448 тисяч.

Читайте також: Ідемо до школи - від Австралії до Канади

Як відомо, цьогоріч в рамках масштабної освітньої реформи, чи не найбільших змін зазнає саме початкова школа. По-перше, першокласники навчатимуться на підставі нового держстандарту початкової освіти; по-друге, на малечу чекають 40,5 тисяч перепідготовлених учителів, зокрема і з іноземних мов, а по-третє, першокласники мають прийти в абсолютно нове освітнє середовище – надзвичайно цікаве, пізнавальне і творче.

Оскільки цього року День знань припадає на суботу, школи самі повинні вирішувати, коли святкувати – 1 вересня, тобто сьогодні, чи перенести врочистості на понеділок, 3 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-