Жертв Голодомору в Україні згадають поіменно

Жертв Голодомору в Україні згадають поіменно

Укрінформ
1 вересня 2018 року, за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору, Україна і світ розпочинають вшановувати загиблих під час геноциду 1932-1933 років українців.

Про це повідомляє прес-служба КМУ.

"Інформаційна кампанія, розроблена Українським інститутом національної пам'яті, передбачає всеукраїнські та міжнародні заходи. Зокрема, 1 вересня в Києві розпочнеться міжнародна акція "Запали свічку пам'яті", яка впродовж 85 днів триватиме у 85 куточках світу. Її мета - об’єднати українців усього світу та іноземних громадян задля пам’яті про один із найбільших злочинів в історії людства ХХ століття. Публічний захід, який триватиме щодня в іншому місті, в іншій країні, завершиться у Києві, 24 листопада 2018 року, на День пам’яті жертв Голодомору", - йдеться у повідомленні.

На території Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" цього дня будуть зачитані імена та прізвища 85 померлих дітей під час Голодомору, учасники події зможуть вшанувати пам'ять загиблих та запалити свічку. Відбудеться також Панахида за померлими і відкриття виставки "Вкрадене дитинство: діти в роки Голодомору 1932-1933 років". Початок о 13:00.

Акція ініційована Українським інститутом національної пам'яті, Міністерством закордонних справ України, Світовим Конгресом Українців та Національним музеєм "Меморіал жертв Голодомору".

Читайте також: Конгрес США вже цього року може визнати Голодомор геноцидом - посол

За перебігом акції впродовж 85 днів можна стежити на веб-сторінці "85-ті роковини Голодомору", розробленій Українським інститутом національної пам'яті. Там на інтерактивній мапі світу будуть марковані свічками-позначками міста, де відбулися міжнародні вшанування пам’яті жертв геноциду.

На офіційних сторінках Українського інституту національної пам’яті у соціальних мережах (Facebook,Twitter) із 1 вересня по 24 листопада, щоденно оприлюднюватимуться матеріали, спогади свідків, статті істориків, зразки народної творчості, створені у ті часи, документи, а також історії людей, які не боялися говорити правду, допомагали тим, хто потребував шматка хліба, рятували інших ціною власного життя, повставали, боролися і перемагали, попри тиск нещадного більшовицького режиму.

Нагадаємо: День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 у 2018 році припадає на 24 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-