Вища рада правосуддя відсторонила суддю-хабарника з Луганщини

Вища рада правосуддя відсторонила суддю-хабарника з Луганщини

Укрінформ
Вища рада правосуддя (ВРП) тимчасово, до 20 жовтня, відсторонила суддю Старобільського районного суду Луганської області Віталія Озерова від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні ВРП у четвер, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ради.

«Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача - члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича, представника Генеральної прокуратури та представника судді, ухвалила клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара задовольнити частково, тимчасово, до 20 жовтня 2018 року, відсторонити суддю Старобільського районного суду Луганської області Озерова Віталія Олександровича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності», -  ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Черкащині СБУ викрила суддю на хабарі у 30 тисяч

Як зазначено в клопотанні, детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 9 серпня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

20 серпня 2018 року генеральним прокурором Юрієм Луценком складено повідомлення про підозру судді Озерову у вчиненні кримінального правопорушення та того самого дня йому вручено.

Читайте також: Керівника підрозділу Київпастрансу судитимуть за хабар у 165 тисяч

Окрім того, у клопотанні вказано, що суддя підозрюється у проханні надати та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третьої особи дії з використанням наданої їй влади та службового становища.

Мотивуючи необхідність тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя, Холодницький зазначив у клопотанні, що під час досудового розслідування встановлено обставини, які вказують на те, що подальше перебування Озерова на посаді судді Старобільського районного суду Луганської області може призвести до настання негативних наслідків, а саме - він може вживати заходів до знищення чи спотворення речей і документів, які можуть бути доказами вчинення кримінального правопорушення, що розслідується у провадженні; матиме доступ до справ, що перебувають на розгляді, відеозаписів з камер спостереження, розташованих у приміщенні суду, тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-