Труба — про конкурсну комісію для ДБР: 7 хвилин замало для співбесіди

Труба — про конкурсну комісію для ДБР: 7 хвилин замало для співбесіди

Укрінформ
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба має намір повернути зовнішній конкурсній комісії усі подання на призначення на керівні посади у відомстві.

Про це він поінформував під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я повертаю всі подання конкурсній комісії. Ні я, ні будь-хто в ДБР не може і не буде впливати на цей процес. Конкурсна комісія сформована представниками політичних інституцій. І це відповідальність саме тих політичних інституцій, рішення за ними", - сказав він.

Труба запевнив, що ДБР запрацює у вересні, як він і обіцяв раніше. Водночас непризначення керівників територіальних управлінь і керівників структурних підрозділів центрального апарату відомства не буде перешкодою для запуску ДБР.

Натомість, заявив директор ДБР, будуть призначені виконуючі обов'язків керівників структурних підрозділів центрального апарату відомства. А на посади заступників директорів територіальних управлінь будуть призначені кандидати, які перемогли в конкурсі і щодо яких уже проведена передбачена законом спецперевірка.

Читайте також: Комісія, що обирала керівників ДБР, знищила результати поліграфу - Труба

Труба зазначив, що ДБР як орган державної влади вже розпочав свою роботу. Як правоохоронний орган відомство запрацює після сформування слідчих підрозділів у 27 територіальних управліннях.

"Конкурс на територіальні управління проходить довше, але це 450 посад. Загалом це півтори тисячі осіб, які на даний час проходять співбесіду. Щоб провести співбесіду потрібен час. 7 хвилин, як це робила зовнішня комісія, недостатньо для того, щоб визначити кандидата на посаду слідчого", - зауважив він.

Труба нагадав, що минулого тижня на роботу в ДБР були прийняті перші 50 переможців конкурсу. Директор ДБР вважає це першим кроком, який свідчить про запуск роботи відомства як державного органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-