У поліції сказали, хто керував нападниками на Гандзюк

У поліції сказали, хто керував нападниками на Гандзюк

Укрінформ
Групою осіб, що скоїла замах на херсонську чиновницю Катерину Гандзюк, керував 41-річний колишній учасник АТО.

Про це у Facebook повідомив перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

“Керував цією групою 41-річний мешканець Херсонської області, колишній учасник АТО, який останнім часом займався громадською діяльністю та є засновником місцевої організації учасників АТО. Він використав свій авторитет та задіяв для скоєння злочину своїх молодших бойових побратимів, мешканців Житомирської та Хмельницької областей”, - написав Аброськін.

Він нагадав, що суд сьогодні заарештував п'ятого учасника нападу на Гандзюк, який після скоєння злочину зазнав значного опіку. “Це молода 23-річна людина, житель Житомирської області, який дійсно з перших днів війни на Сході став на захист держави. Дуже прикро, що цього хлопця, як і трьох інших патріотично налаштованих, використала для скоєння жахливого злочину та людина, яка під час військових дій була для них командиром, якій вони повністю довіряли свої життя”, - уточнив заступник глави Нацполіції.

За його словами, слідчі дії та оперативно-розшукові заходи тривають.

Читайте також: Суд арештував п'ятого підозрюваного у нападі на Гандзюк

Як повідомлялося, напад на Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року в Херсоні. Невідомий чоловік облив її сірчаною кислотою. Поліція кваліфікувала цей напад як замах на вбивство. У жінки опіки близько 30% шкіри. Гандзюк перевезли у лікарню до Києва. Їй також надали держохорону.

На даний час, за даними правоохоронців, у справі про замах на Гандзюк загалом було затримано п'ятьох підозрюваних, серед яких і колишні учасники АТО. П'ятьом із них суд уже обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту.

22 серпня стало відомо, що органи досудового розслідування звільнили з-під варти підозрюваного у нападі на Гандзюк Миколу Новікова, якому суд 6 серпня обрав запобіжний захід у вигляді арешту.

Речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив, що четверо підозрюваних у замаху на вбивство Гандзюк зізналися у скоєнні злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-