ВРП внесе подання Президенту про переведення 216 суддів

ВРП внесе подання Президенту про переведення 216 суддів

Укрінформ
ВРП внесе подання Президенту України Петру Порошенку про переведення 216 суддів ліквідованих апеляційних судів до новостворених.

Відповідне рішення ВРП ухвалила на засіданні у четвер, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Як зазначається, ВРП ухвалила внести подання Президенту України про переведення 216 суддів ліквідованих апеляційних судів.

Із переліком суддів та судів, куди їх переведено, можна ознайомитися на сайті ВРП.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала зазначених суддів для переведення до новостворених апеляційних судів у апеляційних округах, інформують у ВРП.

Також нагадують, що Указом Президента України від 29 грудня 2017 року № 452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах» ліквідовано апеляційні суди та утворено апеляційні суди в апеляційних округах.

Читайте також: Вища рада правосуддя внесе подання Президенту про переведення судді ВАСУ

Згідно з законом України «Про судоустрій і статус суддів», суддю можна перевести до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Окрім того, відповідно до ч. 3 ст. 82 цього закону, переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

Як повідомлялося, 21 серпня ВРП ухвалила рішення внести подання Президентові України Петру Порошенку про переведення 389 суддів ліквідованих апеляційних судів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-