Українцям-боржникам заборонили перереєстрацію та зняття з обліку авто

Українцям-боржникам заборонили перереєстрацію та зняття з обліку авто

Укрінформ
Кабмін заборонив перереєстрацію та зняття з обліку транспортних засобів у разі наявності відомостей про його власника в Єдиному реєстрі боржників.

Про це йдеться у постанові № 621 від 22 серпня цього року, опублікованій на Урядовому порталі.

"У разі наявності відомостей про особу в Єдиному реєстрі боржників перереєстрація, зняття з обліку транспортного засобу не проводиться", - йдеться у документі.

Відповідно до постанови "Про внесення змін до пункту 15 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів", під час держреєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку транспортних засобів перевірятимуться відомості про його власника в реєстрі боржників.

Читайте також: Порошенко підписав мораторій на стягнення боргів Укроборонпрому на користь Росії

Єдиний реєстр боржників є систематизованою базою даних про боржників і частиною автоматизованої системи виконавчого провадження України. Такий реєстр ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов'язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна.

До реєстру вноситься інформація про осіб, що мають заборгованість по сплаті періодичних платежів більше трьох місяців, зокрема аліментів.

Єдиний реєстр боржників є у відкритому доступі на сайті Міністерства юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-