Креативність чи дисципліна: Супрун розповіла, чи варто вдягати дітей у форму

Креативність чи дисципліна: Супрун розповіла, чи варто вдягати дітей у форму

Укрінформ
Однакова шкільна форма не сприяє креативності та свободі самовираження у дітей.

Про це на сторінці у Facebook написала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. 

«Зараз батьки все більше дискутують як дитина навчатиметься в школі успішніше - у шкільній формі чи в одязі, який обере сама. Це досить спірна тема, адже думки як батьків, так і науковців з цього приводу розділяються. Прихильники шкільної форми вважають, що це обов'язковий атрибут в навчальному процесі. Він впливає на продуктивність навчання, оскільки діти мають можливість зосереджувати увагу на інформації та не переймаються зовнішнім виглядом. Через це вони стають більш уважні та старанні. Ще один аргумент «за» - краща поведінка та дисципліна. Завдяки шкільній формі покращується відвідуваність уроків, діти стають більш вмотивовані та серйозні», - написала Супрун.

На думку очільниці МОЗ, «не завжди однаковий одяг має позитивний ефект на процес навчання дитини». 

«Є дослідження, які не виявили значущої різниці в тому, чи носять учні форму. Тобто форма ніяким чином не впливала на показники успішності та відвідуваності. Не найкращим чином однаковий одяг може впливати і на креативність дітей та свободу самовираження. Не тільки в плані творчості, але й свободи рухів. До того ж, додатковий одяг найчастіше - значний фінансовий тягар для родини, адже якісна шкільна форма не дешева», - зазначила Супрун.

Читайте також: Супрун розповіла, що таке стрес та як йому протидіяти

Вона наголосила, що питання носити чи не носити форму має вирішувати керівництво школи разом з батьками. 

«В Україні запровадження форми регламентується статутом та правилами внутрішнього розпорядку школи. Батьки можуть долучатися до вирішення цього питання також. Головне, щоби в центрі уваги були діти. Найважливіше дослухатися до них та допомагати зручно та безпечно навчатись», - переконана Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-