Ще троє росіян просять Путіна обміняти їх на українських політв'язнів - Денісова

Ще троє росіян просять Путіна обміняти їх на українських політв'язнів - Денісова

Укрінформ
Офіс омбудсмена отримав ще три заяви від засуджених в Україні російських громадян до президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти їх на українських політв'язнів.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

"І далі надходять заяви від громадян Росії, які утримуються в українських місцях позбавлення волі, на ім’я президента РФ з проханням обміняти їх на одного з українських політв’язнів. Сьогодні такі заяви ми отримали ще від трьох осіб. Заяви були написані Гаджиєвим Русланом Джупалаєвичем, Кімаковським Ігором Володимировичем (ДУ «Бахмутська установа виконання покарань (№6)») та Мефедовим Євгеном Ігоровичем (ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор»)", - поінформувала вона.

Денісова уточнила, що всі заяви будуть відправлені до МЗС, "щоб вони доставили їх дипломатичною поштою до Адміністрації президента РФ".

Читайте також: Іще вісім росіян попросили Путіна обміняти їх на українських політв'язнів - Денісова

Як повідомлялося, 3 серпня засуджений за тероризм росіянин Олексій Седіков подав заяву на ім'я президента РФ з проханням повернути його на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів.

Окрім того, такі заяви ще написали Олександр Саттаров та Фарух Камалов, які утримуються в Лук'янівському СІЗО, та ще восьмеро громадян РФ.

Тим часом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них й журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-