Допомога бранцям Кремля: Денісова і МінТОТ об'єднають зусилля

Допомога бранцям Кремля: Денісова і МінТОТ об'єднають зусилля

Укрінформ
Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Міністерство з питань тимчасово окупованих територій об'єднають зусилля заради бранців Кремля.

Про це у Facebook написала омбудсмен Людмила Денісова.

"Ми всі зацікавлені в якнайшвидшому вирішенні ситуації з забезпеченням прав осіб, позбавлених особистої свободи внаслідок дій незаконних збройних формувань та органів влади РФ, а також підтримки зазначених осіб та членів їх сімей. Отже, об’єднавши зусилля (спільно з МінТОТ - ред), працюватимемо в цьому напрямку", - написала вона.

Денісова зауважила, що досі залишається невирішеним питання самого статусу бранців Кремля, позбавлених волі незаконними формуваннями на Донбасі, а відтак - надання матеріальної допомоги від держави їм та їх родичам.

Читайте також: Денісова квапить Росію з помилуванням: Сенцов у надкритичному стані

"Зараз на законодавчому рівні у нас взагалі не визначено, хто такий політв’язень. Про це говорили сьогодні із першим заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуфом Куркчі", - зазначила омбудсмен.

Вона уточнила, що у квітні цього року Кабінет міністрів прийняв постанову №328, яка визначає порядок виділення коштів для підтримки цієї категорії громадян, однак досі не створена комісія з уповноважених постановою представників міністерств та відомств, яка б визначала адресатів допомоги.

У цілому у Росії та окупованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-