День Незалежності: охорону порядку посилять за дві доби до свята

День Незалежності: охорону порядку посилять за дві доби до свята

Укрінформ
Підрозділи Міністерства внутрішніх справ із 22 серпня будуть переведені на посилений варіант несення служби у зв'язку із заходами до 27-ї річниці Незалежності України

Про це 14 серпня сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час відеоселекторної наради з керівниками органів системи внутрішніх справ, інформує прес-служба МВС.

«З 22 серпня підрозділи МВС будуть переведені на посилений варіант несення служби. Заплановано понад тисячу урочистостей за участю 700 тисяч громадян. Для проведення публічних заходів під час святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України МВС залучатиме всі свої підрозділи. Працюватимуть антиконфлікті групи, кінологи та вибухотехніки, інші підрозділи Нацполіції та військовослужбовці Нацгвардії. Розстановка сил та засобів здійснюватиметься відповідно до оперативної ситуації», - повідомив Яровий.

Він зазначив, що правоохоронці постійно проводять моніторинг оперативної ситуації і враховують всі можливі виклики, насамперед, терористичні загрози, і готові до будь-якого розвитку подій.

Яровий уточнив, що для відстеження оперативної ситуації будуть розгорнуті ситуаційні центри.

«Ми усвідомлюємо рівень терористичної загрози, наміри дестабілізувати ситуацію й показати, що Україна неспроможна забезпечити безпеку. Ми стежимо за тим, що відбувається за всіма напрямками», – наголосив перший заступник міністра.

У свою чергу заступник голови Нацполіції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич запевнив, що поліцейські готові до можливих провокацій.

Читайте також: На День Незалежності до Києва приїде батько ветерана армії США Джордж Лутц

«Під час планування забезпечення безпеки заходу ми співпрацюватимемо зі Службою безпеки України та Управлінням державної охорони. Буде посилена робота на блокпостах Донецької та Луганської областей та дорогах держави з метою виявлення незаконного переміщення зброї та вибухових речовин», - додав він.

Перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк повідомив, що у святковий період буде посилено охорону кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-