МОЗ розпочало інформаційну кампанію

МОЗ розпочало інформаційну кампанію "До школи"

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України розпочало інформаційну кампанію "До школи".

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

"Упродовж наступних тижнів у розділі "Громадянам" - "Здоров'я А-Я" будемо розказувати, як підготуватись до 1 вересня учням, батькам і освітянам, щоби наступний навчальний рік був виключно здоровим і корисним", - зазначається у повідомленні.

Міністерство також надало перші рекомендації. Зокрема, насамперед до початку навчального року потрібно обрати лікаря для дитини і пройти з нею профілактичний огляд: "Отримайте довідку для школи і корисні поради від вашого лікаря про профілактику хвороб у навчальному закладі. Перевірте, чи є у дитини усі необхідні щеплення за Календарем профілактичних щеплень. Перед початком навчального року надолужте усі пропущені щеплення".

Читайте також: Підготуватися до школи: Супрун поділилася "шпаргалкою" для батьків
Особливу увагу, закликають у МОЗ, слід приділити придбанню необхідних для школи речей. Адже існують чіткі вимоги до шкільного одягу та приладдя. Наприклад, безпечний і якісний шкільний портфель має важити не більше 1 кг, мати ортопедичну спинку і світловідбивні елементи, а шкільна форма має містити щонайменше на 50% натуральних волокон.

У рекомендаціях також ідеться про облаштування робочого місця для дитини. Тут мають значення багато умов - від висоти парти і розміру шрифту у підручнику до освітлення.

Крім того, необхідно привчити дитину дотримуватись гігієни та налаштуватися до нового навчального року психологічно. "Психологічний комфорт дуже важливий як для дітей, так і для батьків", - наголосили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-