Затримане у Херсоні судно РФ перевозило нафтопродукти - представник Порошенка

Затримане у Херсоні судно РФ перевозило нафтопродукти - представник Порошенка

Укрінформ
Приблизна вартість затриманого у Херсоні російського судна «Механік Погодін» та його майна разом складає близько 7 мільйонів доларів США.

 Про це розповів у коментарі Громадському радіо постійний представник Президента України в автономній республіці Крим Борис Бабін. 

 «Як мені сказали в СБУ, орієнтовна вартість судна і танкера до 7 мільйонів умовних одиниць», — сказав Бабін. Він розповів, що судно перевозило нафтопродукти для українського отримувача, однак не називає компанію. 

«Якщо відправник вантажу і власник в Росії, а отримувач вантажу в Україні, зрозуміло, що це комерційне питання. Це великі кошти, які люблять тишу. А зараз я привернув до цього питання увагу і ми з цього не зійдемо», — сказав представник президента. 

За словами Бабіна, після того, як він повідями журналістам про затримку російського судна, у РФ почалася «істерія». «Істерика почалася в російських ЗМІ, а також на сайті Миротворець (ред. - український сайт, який публікує дані людей, яких вважає сепаратистами та «агентами Кремля»), який написав мені гнівну пораду не сувати свій ніс куди не треба», — розповів Бабін.

За словами Бабіна, про приплив російського судна в українські води повідомили правоохоронці.  «Ми та правоохоронці отримували повідомлення від громадськості про те, що до портів України та внутрішніх вод періодично заходять судна під прапором РФ та належать особам, що є у санкційних списках РНБО», — розповів Бабін. 

Читайте також: Капітан затриманого у Херсоні судна РФ не має жодних скарг - Денісова

Як повідомлялося, у Херсонському морському торговельному порту перехопили російське судно з санкційного списку РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-