Геращенко розказала, які діти поїдуть у наступній групі на відпочинок у Хорватії

Геращенко розказала, які діти поїдуть у наступній групі на відпочинок у Хорватії

Укрінформ
Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко наголошує на домовленостях із Хорватією про продовження допомоги із оздоровлення дітей, зокрема дітей звільнених заручників, політв'язнів та зниклих безвісти.

Про це вона написала у Facebook.

«Ми маємо домовленості з хорватськими друзями про продовження допомоги і оздоровлення українських дітей, ми всі прагнемо , щоб в наступній групі були діти звільнених заручників, політв'язнів, які зараз у в'язницях, зниклих безвісти, й я вже працюю над цим», -  зазначила Геращенко.

Водночас вона назвала «брудною інформаційною кампанією» розповсюджені у соцмережі дописи стосовно того, що нібито на відпочинок у Хорватії поїхали діти, зокрема представників місцевої влади.

За її словами,  хорватська сторона взяла на себе відпочинок, українська - транспортні видатки, які становили близько 11 тисяч євро. 

«Звичайно, ми прагнули зробити акцент на найбільш незахищених дітях. В списку були діти загиблих, діти воїнів, переселенці і ... діти політв'язнів - кримських татар. Вони складали половину групи. Але за 2 тижні до самої поїздки лідери Меджлісу поінформували нас, що маленькі кримчани таки не поїдуть, мами бояться випускати їх з півострова, бояться, що просочиться інфо про виїзд дітей за кордон і це спровокує нову хвилю репресій окупаційної влади», - зазначила віце-спікер.

У зв'язку із цим, наголосила вона, українська сторона за короткий час мала включити у список інших дітей, замість кримчан. У результаті політик зазначила, що на відпочинок у Хорватію були делеговані  діти із досягненнями у навчанні та спорті як заохочення за ці досягнення.

Окрім того, Геращенко написала, що для дітей, які не змогли поїхати на відпочинок у Хорватію був організований відпочинок в Одесі.

Читайте також: Геращенко заперечує відпочинок дітей "мажорів" з Краматорська у Хорватії

Як повідомлялося, раніше у соцмережах розповсюджувалися дописи, зокрема, деяких журналістів, що з Краматорська до Хорватії на відпочинок поїхали здебільшого діти  впливових і заможніх батьків, серед яких активісти впізнали, зокрема, дітей та онуків трьох заступників міського голови Краматорська.

Хорватія запросила на оздоровлення сотню українських дітей, чиї батьки загинули внаслідок конфлікту на сході України або виконують військовий обов'язок на передовій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-