Кількість ДТП в Україні зменшилася на 10% – поліція

Кількість ДТП в Україні зменшилася на 10% – поліція

Укрінформ
В Україні впродовж семи місяців цього року зареєстровано 81 006 ДТП, що на 10% менше, ніж у 2017 році.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час відеоселекторної наради керівництва МВС, інформує Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ.

“В Україні протягом семи місяців 2018 року зареєстровано 81 006 ДТП, що на 10% менше, ніж у 2017 році. З них 12 090 ДТП з постраждалими (на 16% менше), в яких загинуло 1545 осіб та 15 647 осіб травмовано, що на 8,5% та 16,5% менше за показник попереднього року”, - сказав він.

За словами Білошицького, основними причинами ДТП з постраждалими є: перевищення безпечної швидкості (34%), порушення правил маневрування (20%), порушення правил проїзду перехресть (8%), порушення правил дорожнього руху пішоходами (8%), недотримання дистанції (7%), порушення правил проїзду пішохідних переходів (7%) та керування транспортним засобом у нетверезому стані (4%).

Білошицький зазначив, що для посилення безпеки дорожнього руху патрульна поліція залучила додаткові сили та засоби для організації ефективного нагляду за дорожнім рухом, у першу чергу на ділянках автомобільних доріг державного значення.

За його словами, додатково для патрулювання автошляхів держави залучено 168 екіпажів. «Загалом на сьогодні для забезпечення безпеки дорожнього руху на автошляхах України заступає 540 екіпажів патрульної поліції», - сказав він.

Читайте також: У Вінниці розбилася фура з кавунами - загинув громадянин Грузії

Білошицький також наголосив, що 23 липня розпочалося і триватиме до особливого розпорядження широкомасштабне проведення на території держави комплексу заходів під умовною назвою «Перевізник». Заходи спрямовані на профілактику аварійності та зниження тяжкості її наслідків на пасажирському транспорті.

«6 серпня цього року було оглянуто 48 278 транспортних засобів, які використовуються для надання послуг із перевезення пасажирів. Серед них виявлено 1191 технічно несправних, що становить близько 2,5% від оглянутих, у тому числі 214 - переобладнані із порушенням відповідних правил, норм і стандартів. Також було виявлено 9602 порушення ПДР та Правил перевезення пасажирів», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-