Друга хвиля медреформи: договори підпишуть з 468 медзакладами

Друга хвиля медреформи: договори підпишуть з 468 медзакладами

Укрінформ
Нацслужба здоров’я готова підписати договори з 468 медзакладами у “другій хвилі” втілення медреформи.

Про це повідомляє сайт Міністерства охорони здоров’я.

“Упродовж “другої хвилі” Нацслужба здоров’я одержала 509 заяв від комунальних і приватних закладів первинної медичної допомоги. 468 із них заповнені з дотриманням усіх вимог. Саме ці заклади найближчим часом одержать лист від Служби про намір укласти договір”, -  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кількість одержаних заяв майже втричі більша у порівнянні з “першою хвилею”. Цього разу найактивнішими були заклади у Харківській, Львівській і Сумській областях. Також у цій хвилі багато заяв від закладів, які працюють у гірських селах Закарпаття.

“Я приємно вражений рівнем підготовки керівництва медичних закладів. Багато хто завчасно автономізувався, отримали електронний цифровий підпис та перевірили термін дії ліцензії. А головне, почали мислити інакше - не як наймані працівники системи охорони здоров'я, а як справжні управлінці. Медицина оновлюється. Система охорони здоров'я одужує. Медреформа діє”, - говорить голова  Нацслужби здоров’я Олег Петренко.

Читайте також: Ще понад 500 медзакладів приєднаються до медреформи - МОЗ

 Договори з медзакладами Служба укладе до 15 серпня. Гроші підуть за пацієнтами у ці заклади уже восени - з жовтня комунальні та приватні заклади, які укладуть договори з Нацслужбою здоров’я у “другій хвилі”, почнуть отримувати фінансування за новою моделлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-